Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όλοι εμείς οι άνθρωποι στη Megaplast παράλληλα με τη δυναμική ανάπτυξη που σημειώνει η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια, δίνουμε μεγάλη σημασία στη βελτίωση της ποιότητας των συνανθρώπων μας, αλλά και στο περιβάλλον.

MEGAPLAST - EKAB: Η εταιρία μας στο πλευρό του ΕΚΑΒ Κρήτης

Στα πλαίσια της κοινωνικής μας συνεισφοράς και της εταιρικής υπευθυνότητας, η εταιρία μας προέβη σε σημαντική ΔΙΠΛΗ ΔΩΡΕΑ στο ΕΚΑΒ της Κρήτης όσον αφορά στην:

 • Παροχή σύγχρονου εξοπλισμού μηχανημάτων με σκοπό την απολύμανση των ασθενοφόρων στα πλαίσια της προσπάθειας ενάντια στον αγώνα για τη νόσο COVID-19
 • Παροχή ειδικών Μόνιτορ πολλαπλών παραμέτρων, για Καρδιογράφημα, Οξυμετρία, Πίεση, Θερμοκρασία κ.ο.κ. που θα εγκατασταθούν μέσα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε να συμβάλουν στην σημαντική δουλειά που αυτό επιτελεί

Στόχος των δωρεών είναι να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ Κρήτης σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο.

Όλοι η οικογένεια της Megaplast, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε στον αγώνα αυτόν & ευελπιστούμε σύντομα να βγούμε νικητές! Για αυτήν τη συνεισφορά μας το ΕΚΑΒ μας παρέδωσε τιμητική πλακέτα!

Όλοι εμείς στην εταιρία θα συνεχίσουμε με δυναμικές πρωτοβουλίες και δράσεις να υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τόσο τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, όσο και τους τομείς της υγείας, παιδείας και ασφάλειας.

ECOVADIS: Silver Recognition for Megaplast

Μας απονεμήθηκε Silver Recognition για την Εταιρική Κοινωνική μας Ευθύνη από το Διεθνή Οργανισμό Ecovadis. Αυτό μας κατατάσσει ανάμεσα στις 30 καλύτερες εταιρίες που αξιολογούνται από τον Ecovadis.

Ο Ecovadis είναι ο πιο αξιόπιστος οργανισμός αξιολόγησης επιχειρηματικής βιωσιμότητας, υπηρεσιών πληροφοριών και συνεργατικών εργαλείων βελτίωσης της απόδοσης για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Ο EcoVadis με εύχρηστες και εφαρμόσιμες πλατφόρμες αξιολόγησης παρέχουν μια λεπτομερή εικόνα των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και δεοντολογικών κινδύνων σε 190 κατηγορίες αγορών και 150 χώρες.

 

Tree-Nation: The Forest of Megaplast

Προχωρήσαμε στο να δεσμευτούμε να φυτεύουμε δέντρα κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο ως μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης, αλλά και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλουμε στη μείωση του CO2 αντισταθμίζοντας κάθε δέντρο που φυτεύουμε με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Κάθε φορά που φυτεύουμε ένα δέντρο, υπολογίζεται σχολαστικά η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που αντισταθμίζεται και έτσι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη συμβολή μας στην προσπάθεια να κρατήσουμε πράσινο τον πλανήτη μας.

 

United Nations: Global Compact

Γίναμε μέλη του UN όπου υποστηρίζουμε, μέσω του Letter of Commitment προς τα Ηνωμένα Έθνη, τις δέκα (10) Αρχές που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/137919

 

Κοινωνική Συνεισφορά Megaplast

Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά Δράσεων για την Κοινωνική Συνεισφορά με άμεσο στόχο να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση αυτή:

 • Δωρεά στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) 2019
 • Δωρεά στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Καλός Σαμαρείτης»  στην Κρήτη 2018 & 2019
 • Δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο Κρήτης 2018, 2019 & 2020
 • Δωρεά στο Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα της Κρήτης 2019
 • Δωρεά σε Αθλητικούς Όμιλους στη Βόνη Κρήτης, ΟΦΝΙ Νέας Ιωνίας στην Αθήνα, Εθνική Ομάδα Ιππασίας στην Κρήτη, Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς 2019
 • Χορηγία στο 3ο Φεστιβάλ "Robotics & Steam" του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών στην Κρήτη 2019
 • Χορηγία στο «Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας» (Start-Up Greece) στην Κρήτη 2018 & 2019
 • Χορηγία στο Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’οδόν» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη 2018
 • Χορηγία στο «7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης & Θερμιδομετρίας ΘΕΡΜΑ 2016» στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων

Θα συνεχίζουμε με δυναμικές πρωτοβουλίες και δράσεις να υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τόσο τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, όσο και να επενδύσουμε στους τομείς της υγείας, παιδείας και ασφάλειας.